ÉÉN-OP-ÉÉN MENTORING

VOOR WIE IS DE MENTORING


De mentoring die ik aanbied is zowel geschikt voor fotografen als kleine ondernemers. Fotograaf zijn betekent meer dan alleen foto's maken, het is een heel bedrijf runnen. Vanuit mijn ervaring als kleine ondernemer én fotograaf, kan ik jou helpen om zowel je foto-technische kant als beeldende strategie en marketing te ontwikkelen, je helpen deze in te zetten voor je brand identity en online zichtbaarheid. Of heb jij een bedrijf en wil je zelf je content kunnen maken en via de juiste kanalen je publiek bereiken? Ik wil heel graag mijn kennis met jou delen en met jou meedenken in de stappen die jij wilt gaan zetten. Misschien heb je nog niet een volledig plan voor een bedrijf, maar wil je wel meer leren over fotografie, dan ben je ook van harte welkom bij mij!


MIJN ACHTERGOND


Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen met fotografie. Ik heb in eerste instantie mij alles zelf aangeleerd en heb er later voor gekozen om mij zowel technisch als artistiek bij te laten scholen op de kunstacademie in Groningen.

Fotografie is voor mij altijd iets wat dichtbij mij heeft gestaan en voortvloeit uit 'het leven zelf'. Toen mijn kinderen erg klein waren en ik ze veel in de draagdoek droeg, fotografeerde ik dus ook voor draagdoek brands, tijdschriften als Kiindmagazine en voor ondernemers die zich richten op verzorging en ondersteuning van (aanstaande) moeders. Daarna ben ik mij ook meer gaan richten op mode en sieraden. Vanuit mijn interesse en voorkeur voor maatschappelijk verantwoorde en duurzame producten werk ik vaak samen met ethisch bewuste (kleine) ondernemers en brands. Na jaren ervaring als fotograaf en ondernemer ken ik de ups en downs, herken ik de druk waar je soms onder kan staan als fotograaf en ondernemer en weet ik hoe het is om vast te lopen in je creatieve proces. Ik heb voor mezelf daar de tools en oplossingen voor gevonden en deze deel ik graag met jou.

Prijzen

MENTOR SESSIE

€380*


Loop je als fotograaf of ondernemer tegen kleine dingen aan en wil je concrete vragen behandelen? Of je nu net begonnen bent als fotograaf of dat je al jaren bezig bent, een mentorsessie geeft je die boost die je nodig hebt om verder te komen! In deze sessie mag je mij het hemd van het lijf vragen of als je gerichter op een onderwerp in wilt gaan kunnen we 1 of 2 specifieke onderwerpen bespreken, zodat jij met fijne handvatten en tips met deze knelpunten echt verder kunt.


Duur: 2 uur • Online vragenlijst vooraf
 • Mentor sessie: 2 uur
 • Actielijst na de mentor sessie
 • 1 telefonische evaluatie: 0.5 uur

.

Locatie: bij mij thuis of we plannen een Zoom call in.


ONE DAY ONE-ON-ONE

€680*

Wil je als ondernemer flinke stappen zetten om zelf je content of beeldende strategie te maken, loop je als fotograaf vast in je technische kennis, editing, workflow of heb je andere struikelblokken? Een volle dag aan de slag gaan met jouw knelpunten en acties vaststellen voor de komende periode kan jou net dat zetje geven wat je nodig hebt.


Samen gaan we een hele dag intensief aan de slag met de onderwerpen waar je aan wilt werken. Of dat nu editing is, time management, jouw workflow of fotograferen, samen stellen we een dag samen die past bij daar waar je nu staat. We kunnen, als dat past binnen jouw traject, een live shoot doen samen.


Duur: 6 uur • Kick-off: Telefonische intake om een plan te maken voor de dag: 1 uur
 • One day mentor sessie: 6 uur
 • Actielijst na de mentor sessie
 • 1 telefonische evaluatie: 0.5 uur


Locatie: bij mij thuis of op een locatie naar keuze
ONE-ON-ONE TRAJECT

€1260*

Wil je als ondernemer of fotograaf echt de diepte in en over een langere periode aan je doelen werken?

Uit ervaring weet ik dat je er vaak alleen voor staat als fotograaf en ondernemer. Het is dan super fijn als iemand een stukje met je meeloopt en objectief met jou gaat kijken naar je manier van werken en samen met jou werkzame doelen op gaat stellen. We bespreken je knelpunten en stellen je acties vast, waarmee we over een langere periode aan de slag gaan.


Duur: 6 maanden • Kick-off: Telefonische intake om een plan te maken voor het traject: 2 uur
 • One day mentor sessie: 6 uur
 • Actielijst na de mentor sessie
 • 2 vervolg mentor sessies van 2 uur: 4 uur
 • 1 eindevaluatie: 1 uur
 • Tussentijdse coaching via mail of chat.
 • twv. €1540
 • Betalen in meerdere termijnen mogelijk


Locatie: bij mij thuis of op een locatie naar keuze en via Zoom calls.


Uit te breiden met extra sessies tussendoor van 2 uur per keer. Dit zal de duur van het traject verlengen.

€240 per meeting.


Waar kan ik je o.a. bij helpen?


FOTOGRAFIE

-Technisch gebruik camera (basics & manueel fotograferen)

-Compositie en belichting.

-Consistentie mbt het fotograferen.

-Het selecteren en nabewerken van je beelden. 

-Hoe kan ik een eigen stijl ontwikkelen? (zowel door de manier waarop je fotografeert als door de manier van nabewerken)

-Zelfportretten maken

-Je eigen preset maken

-Workflow

-Klantcontact

-Werken met modellen


ONDERNEMING

-Beeldende strategie

-Portret, proces & product fotografie

-Je eigen beeldbank maken


WEBSITE/SOCIAL MEDIA

- Hoe kan ik mijn website/Social media verbeteren op beeldend niveau?

- Hoe zorg ik voor een groter bereik via mijn website/Social media?

- Hoe zorg ik ervoor dat mijn website/Social media mijn stijl uitstraalt?


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

-Waar sta ik? Waar wil ik heen?

-Wat is/zijn mijn drijfveren/ inspiratie?

-Wat zijn mijn zwakkere punten/waar ligt mijn kracht?

TESTIMONIAL


Wat mij verraste was hoe Machteld in korte tijd een heel programma had gemaakt en mij gestructureerd bij de hand nam. Door het corona-virus moesten we onze workshop afspraak meermaals verzetten, maar Machteld heeft me extra op weg geholpen waardoor we zelfs nog meer hebben bereikt denk ik. Tijdens onze dag samen viel me op hoe Machteld eigenlijk meer een kunstenares is dan een fotograaf. Dat heeft mij enorm geïnspireerd om weer terug te gaan naar mijn intrinsieke motivatie waarom ik destijds mijn bedrijf ben begonnen, en waarom ik doe wat ik doe. En dat ik het moeten voldoen aan wat andere ook doen los mag laten. Dat heeft me letterlijk bevrijd.


Wat ik erg prettig vond is dat ik met Machteld verder kon praten dan alleen de foto zelf. Voor mij is een kwalitatief mooie foto belangrijk, maar nog belangrijker was om mijn eigen huisstijl neer te zetten. Om via beeldmateriaal een stevige marketing in te gaan zetten en mij daarmee te positioneren. Dankzij Machteld heb ik een stijl gevonden die goed bij mij past en waar ik heel blij van wordt. Ik verheug me erop om deze stijl uit te rollen in mijn bedrijf!


Als ondernemer heb je behoefte aan iemand die je op weg helpt met het vinden van je eigen manier om beeldmateriaal in te zetten voor marketingdoeleinden. Om alles naar een meer professioneel niveau te brengen, zonder dat je gelijk afhankelijk wordt van een grafische vormgever. Bij Machteld heb ik het gevoel dat ze weet waar ze over praat. Ik ben heel erg blij met de resultaten van onze opdracht. In mijn ogen is Machteld een echte vakvrouw, professioneel en persoonlijk tegelijk. Heel erg bedankt!


Gisela.