LOVE & LIFESTYLE


Wil jij graag met je geliefde(n) vastgelegd worden? Dierbare foto's hebben die jullie band laat zien? Ik bied hiervoor twee verschillende shoots aan. Je kan kiezen uit een LOVESHOOT of een LIFESTYLE SHOOT. Beide shoots zijn geschikt voor gezinnen, couples, vrienden & zwangeren. Maar wat is het verschil?


Een LIFESTYLE shoot, wat kan je verwachten?


Wat houdt de term lifestyle fotografie precies in, wat kan je verwachten als je een lifestyle shoot bij mij boekt?

Lifestyle fotografie is een mix tussen documentaire en portretfotografie. Het laat jullie in je natuurlijke omgeving zien, met alles erop en eraan in een mooi jasje.

Bij documentaire fotografie wordt alles precies zo gefotografeerd zoals het is, zonder ook maar enige vorm van inmenging, als fotograaf ben je bijna 'onzichtbaar'; je praat niet met de mensen, geeft ze geen aanwijzingen, je legt gewoon vast wat er voor je lens gebeurd.

Bij portretfotografie wordt er juist heel veel geregisseerd en aanwijzingen gegeven, je wordt vaak als het ware neergezet en gekneed, met paraplu's, achtergronden en fliters om je heen. Je let goed op de styling en hoe het model op zijn of haar best op de foto komt.

Lifestyle fotografie is dus eigenlijk een mix tussen deze twee. Als je bij mij een lifestyle shoot boekt, leg ik deels vast wat er zich voor mijn camera afspeelt en deels regisseer ik, tot op een bepaalde hoogte. Ik kijk waar het natuurlijke licht vandaan komt, hoe we dit het beste kunnen gebruiken en ik geef tips t.a.v. kleding. Tijdens de shoot let ik op wat er in beeld komt, en verplaats ik dingen waarvan het echt storend is.


LOVE SHOOT, wat kan je verwachten?


Een loveshoot lijkt qua benadering veel op de lifestyle shoot, net als bij lifestyle fotografie is het een mix van documentair en portretfotografie. Het verschil is dat we samen op zoek gaan naar een plek waar jullie je fijn voelen, vaak in de natuur. De huiselijke omgeving maakt plaats voor een plek buiten en er kan meer 'beweging' plaatsvinden.


Bij beide shoots geldt;


Wel:

  • Ik geef mijn klanten tips t.a.v. kleding.
  • Bij shoots binnen haal ik zaken van tijdelijke aard uit het beeld, zoals lege glazen, een storende knalrode vaas in de vensterbank, de afvalbak die net in beeld komt.
  • Ik praat gedurende mijn aanwezigheid met jullie, zodat je je niet in het diepe gegooid voelt.
  • Ik geef aanwijzigingen – zoals "van wie krijgt de kleine een dikke kus?", verder laat ik veel ”gewoon” gebeuren voor mijn lens.

Niet:

  • Ik gebruik geen flitsers, maar omarm natuurlijk daglicht wat ik tegenkom buiten of in je huis. Het licht wat ik tegenkom, daar speel ik mee, zodat je mooie, natuurlijke lichtinval krijgt.
  • Ik neem geen props mee – dus geen jurken/babyswaddles/dekentjes/mandjes enz. Juist het gebruik van je eigen, dierbare spullen zijn zo mooi om het verhaal van wie je bent en jullie zijn vast te leggen. Wél kan je eventueel gebruik maken van mijn cliëntengarderobe.


LOCATIES: Als je kiest voor een loveshoot, dan gaan we samen op zoek naar een geschikte locatie. Ik heb een aantal favoriete locaties die kan je hier vinden.WERKWIJZE


1/ Ben je enthousiast na het zien van mijn werken en spreekt mijn werkwijze je aan? Vul dan het contactformulier in. Hierna neem ik zo snel mogelijk contact met je op. We plannen een telefonische afspraak in om jouw wensen te bespreken.


2/Tijdens de telefonische intake bespreken we je wensen en kiezen een datum en een geschikte locatie. Daarnaast ontvang je een online vragenformulier en contract van me.


3/Na het ontvangen van het gesigneerde contract je betaling is je plek in mijn agenda definitief.


4/Op de dag zelf maken we er een leuke tijd van. Neem wat verschillende kledingsetjes en accessoires mee.


5/Na de shoot stuur ik je een bestelgalerij op met de foto’s. Uit deze foto’s kun je vervolgens zelf een selectie maken van jouw favorieten. Zie je meer foto’s dan in je pakket zaten? Geen probleem, het is altijd mogelijk om extra foto’s af te nemen. Extra foto's kosten 15,- per stuk. 


6/Na het doorgeven van je selectie ga ik aan de slag met de bewerking. Ik pas bijvoorbeeld de kleur en het licht aan en doe wat retouch. Ik upload binnen twee weken nadat je je selectie hebt doorgegeven de foto's in de online galerij. Je kunt de foto's via deze galerij op hoge en lage resolutie downloaden. De rekening van de eventuele extra bestelde foto's (buiten je pakket) wordt meegestuurd.
Prijzen & pakketten

VI

• Telefonisch intakegesprek
• Tot 1 uur fotografie
• max 4 personen
• 8 zorgvuldig bewerkte fotobestanden in hoge en lage resolutie in kleur
• Levering binnen 2 weken na het doorgeven van je selectie


€260*

VII

• Telefonisch intakegesprek
• Tot 1.5 uur fotografie
• max 6 personen
• 16 zorgvuldig bewerkte fotobestanden in hoge en lage resolutie in kleur
• Levering binnen 2 weken na het doorgeven van je selectie


€360*

VIII

• Telefonisch intakegesprek
• Tot 2 uur fotografie
• max 6 personen
• 25 zorgvuldig bewerkte fotobestanden in hoge en lage resolutie in kleur
• Levering binnen 2 weken na het doorgeven van je selectie


€480*

Extra Informatie

*Voor een fotoshoot op locatie vraag ik een reiskostenvergoeding 0,35 cent per km vanaf 9811PD Enumatil.

*De bestelgalerij is alleen bedoeld voor het uitzoeken van de bestanden en niet voor andere doeleinden.

*Door de klant geselecteerde bestanden worden nabewerkt door Machteld Kroon Fotografie. In GEEN geval worden onbewerkte geleverd.

*Extra digitale bestanden kunnen worden bijbesteld voor 15 euro per stuk. Voor een afname van meer dan 3 extra digitale bestanden geldt een gereduceerd tarief. Neem hiervoor contact met me op.

*Betaling dient vooraf per bank te worden voldaan om een plekje te reserveren in mijn agenda. Factuur wordt meteen na boeken verstuurd per email.

*Bij het boeken van een reportage ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Machteld Kroon Fotografie en geef je toestemming voor het plaatsen van de foto's op mijn website en of social media. Tenzij anders is overeengekomen.


FINE-ART PRINTS


Via mij kan je prints bestellen bij een Nederlandse leverancier van hoogwaardige prints & trouwalbums. Ze printen op het mooiste papier. Je kunt kiezen voor Fine-art papier, het Lustre glimmende of echt Hahnemuhle papier. Er wordt geprint op archival Fine-art papiersoorten met een ongekende kleurechtheid en dynamisch kleurbereik. Voor de prints kun je ervoor kiezen dat de foto’s aflopend of met een stijlvolle witrand worden afgedrukt. Te leveren van A5 tot A2 formaat.


VOOR MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN KAN JE CONTACT MET ME OPNEMEN